Duurzaamheid

Wij dragen een grote verantwoordelijkheid uit voor natuur, mens en milieu.

Duurzaamheid

Duurzaam ondernemen

Wij werken met natuurproducten. Dat geeft ons een grote verantwoordelijkheid om op de juiste manier met de natuur en het milieu om te gaan. Onze klanten en consumenten kunnen vertrouwen op eerlijke, veilige en duurzame producten. Met het oog op de generaties na ons, richten wij ons duurzaamheidsbeleid op de volgende zaken: 

 • Teler en product
  Wij voldoen altijd aan de voedselveiligheidseisen. Wij stimuleren onze telers en leveranciers om zo duurzaam mogelijk te werken op het gebied van energie, water, afval, gewasbescherming en arbeidsomstandigheden. Al onze Nederlandse telers nemen deel aan GRASP, de sociale module van GlobalGAP. Daarnaast verlangen wij van onze leveranciers deelname aan GRASP of een gelijkwaardig systeem zoals: Ethical Trade Initiative (ETI), Initiatief Duurzame Handel (IDH), BSCI, Sedex, en Fair Trade.
 • Logistiek
  Onze exportstroom naar Zwitserland gaat over de weg. Wij streven hierbij naar de kortste keten, voor zo min mogelijk CO2-uitstoot en brandstofverbruik. Zo centraliseren wij onze goederenstromen, investeren wij in onze infrastructuur en verladen we zendingen direct vanaf de teler zonder concessies te doen aan de kwaliteit.
 • Verpakkingen
  Wij maken gebruik van duurzame verpakkingen. Zo hebben wij dozen gemaakt van tomatenvezels
  en proberen wij niet-recyclebaar plastic zo veel mogelijk te vermijden. Door onderzoek weten wij welke verpakking het beste bij de verschillende producten past, waardoor ze in de gehele supply chain altijd van optimale kwaliteit blijven.
 • Medewerkers
  Als familiebedrijf staan wij voor de ontwikkeling, veiligheid en gezondheid van onze medewerkers. Opleiding, begeleiding en bijscholing vinden we vanzelfsprekend. Uiteraard vind je op al onze werkplekken vers fruit, zo blijven we een gezonde organisatie!