Historie

110 jaar geleden begonnen wij met de handel en distributie van groenten en fruit in Europa en voeren wij met een schuit door het Westland en Rotterdam. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het bedrijf dat we nu zijn (en daar zijn we best een beetje trots op).

Historie

Een familiebedrijf in ontwikkeling

Engel van den Berg richtte in 1907 E. van den Berg op. Met een schuit aardappelen en groenten voer hij over de lijndienst tussen Kwintsheul en het Noordplein in Rotterdam. Zijn zonen namen het bedrijf over en kochten de eerste vrachtwagen. Het bedrijf wist zich van generatie op generatie steeds verder te ontwikkelen, van aardappel- naar commissiehandel, tot de export en distributie naar onder andere Duitsland, Frankrijk, Groot- Brittannië en Zwitserland. Uiteindelijk besloot de vierde generatie zich volledig te richten op de Zwitserse markt. Hiermee is E. van den Berg al vanaf dag één uniek in zijn soort.

De ontwikkelingen van vroeger zetten we door naar vandaag. Zo hebben wij (samen met Hoogsteder, onderdeel van The Greenery) een nieuw kantoor en distributiecentrum, vlakbij de A12 in Bleiswijk. Zo wordt onze supply chain verder geoptimaliseerd en kunnen we onze krachten nog beter bundelen.